Íme egy helyen A galaxis őrzői vol. 2 meglepetésvendégei

2017. május 05. - Marvel Magyarország

Összeszedtük a film különleges vendégszereplőit.

gotg2_key_art_007_l.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz A galaxis őrzői vol. 2 cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Ha eddig A galaxis őrzői-franchise első része volt a "legtöbb utalást tartalmazó Marvel film" titulus büszke tulajdonosa, akkor itt az ideje átadni a folytatásnak. Most azonban nem a húsvéti tojásokról fogunk beszélgetni, hanem arról a hihetetlen mennyiségű cameóról, amelyekre legalább tizenöt percenként felkaptuk a fejünket (na nem mintha nem ez történt volna minden egyes jelenet alatt). Híres színészektől kezdve klasszikus Marvel karakterekig mindenkit ki lehet szúrni, így hát adta magát, hogy elkészítsük ezt az összeállítást.

Howard, a kacsa

A film megfelelő sorrendjében haladva az első meglepetésvendég a 2014-es Őrzők kalandjának stáblistás jelenetében debütált Howard volt, akit ügyesen sikerült a folytatásba is belecsempészni. Rögtön az első felvonásban felbukkant a bolygón, ahol Yondu és a fosztogatók egy bárokkal és nőkkel teli városban múlatták az idejüket. A jelenetben Howard szintén egy hölggyel csevegett itallal a kezében, vagyis abszolút hozta a formáját.

A Szemlélők és Stan Lee

A Marvel képregényekben a Szemlélők roppant egyszerű feladattal ellátott lények – csak figyelik a világegyetemet, anélkül, hogy beleavatkoznának bármibe vagy megszakítanák azt.

Olyan elmélet kering egy ideje, miszerint a cameo király Stan Lee a Marvel Moziverzum eseményeinek Szemlélője, hiszen minden produkcióban véletlenszerűen felbukkan egy ponton. Ez a teória valamelyest tényleg igaznak bizonyult – James Gunn rendező legalábbis tett róla –, amikor a filmben Lee a Szemlélők egy társaságával tűnt fel, különféle történeteket mesélve egymásnak. Nagy kopasz fejükről és hosszú köpenyeikről lehet felismerni őket.

02.png

David Hasselhoff

"Zardu Hasslefrau" – ahogy Gamora megjegyezte – fontos szerepet játszott Űrlord életében, gyermekkorában. Forgatásokkal és turnékkal mindig el volt foglalva, annyi azonban belefért neki így is, hogy a stáblista alatt az alapfőcím diszkósított változatára ráénekeljen pár sort. A produkcióban betöltött szerepe szerencsére nem csak ennyiben merült ki, ugyanis amikor Ego emberfeletti erejét bizonygatta fiának, pár pillanatra felvette Hasselhoff alakját. 

Az eredeti Galaxis Őrzői

A képregényolvasók jól tudják, hogy a Marvel Moziverzumban ismert Őrzőknek kvázi semmi köze ahhoz a csapathoz, akik először használták ezt a nevet akkoriban – a kettő között Yondu volt az egyetlen kapocs, de ő is csak ebben a részben lett hivatalosan szuperhős. Sylvester Stallone karaktere, Stakar a régóta fennálló Őrzők egyik legfontosabb tagja és vezetője. Vance Astro mellett sokáig volt a csapat élén, ő viszont nem tűnt fel a moziban.

Charlie-27 (Ving Rhames), Martinex (Michael Rosenbaum) és Aleta Ogrod (Michelle Yeoh) egyaránt helyet kaptak a kezdetleges bandában, illetve most élőszereplősen is láttuk őket, nem beszélve Mainframe-ről (Miley Cyrus) és Krugaar-ról, akik a stáblista utáni összeállásban bukkantak fel. 

Adam Warlock

Sokunk száját elhagyhatta a film egy másik stáblistás jelenete alatt valami olyan, amit itt nem írnánk le szívesen, de ennek apropója szerencsére igazán pozitív volt. A szuverén papnő, Ayesha végső elkeseredésében úgy döntött, hogy egy pusztító fegyvert épít az Őrzők megölése érdekében; ezt ő az evolúció következő lépcsőfokaként tartja számon. A mesterséges gubóban tárolt valakit ugyan nem láthattuk, de Elizabeth Debicki figurája megnevezte őt: "Adam."

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke szerint a klasszikus karakter, Warlock nem fog feltűnni a közelgő Bosszúállók: Végtelen háborúban (holott jelentős részét vette ki az eredeti történetnek), de a későbbiekben fontos szerepe lehet még a Marvel kozmikus univerzumán belül.

04.jpg

A nagypapa és a Nagymester

Ha az öt bónusz jelenet között a legördülő sorokra és képekre is odafigyelt valaki, akkor egészen érdekes dolgokat csíphetett el. Szórakoztató apróságként a produkció néhány szereplője kis körökben ropta a képernyő szélein, melyek közül kettő olyasvalaki volt, akik igazából tiszteletüket sem tették a sztoriban: Peter Quill nagyapját (ő az első részben volt benne egy keveset) Cosmo, a kutya és a Nagymester követte. Utóbbi a Gyűjtőhöz hasonlóan az Univerzum Véneinek tagja, ráadásul Jeff Goldblum alakításában a Thor: Ragnarökből veszi ki majd némileg a részét.

(forrás: Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4012483063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása