Újabb részleteket kaptunk a Marvel következő filmjeiből

2017. április 18. - Marvel Magyarország

A Bosszúállók: Végtelen háborútól egészen a Marvel Kapitányig. 

iw-thor-bp-cpt-marvel-poki-hangya.jpg

A Marvel Studios egy újdonsült eseményének keretében hétfő délután megnyitotta kapuit a sajtó számára, ahol az előkészületek vagy éppen forgatás alatt álló jövőbeli projektjeikbe nyújtottak izgalmas betekintést. A várva várt Bosszúállók: Végtelen Háborún túl szó esett természetesen A galaxis őrzői vol. 2-ről, a Pókember: Hazatérésről, a Thor: Ragnarokról, a Fekete Párducról, a Marvel Kapitányról és a Hangya és Darázs című folytatásról.

A körút során különböző rendezők és művészek beszéltek a stúdióban zajló aktuális munkájukról, feladataikról, többek között megszólalt az első két Hangya filmet jegyző Peyton Reed, a Ragnarokért felelős Taika Waititi, Andy Park koncepcióművész, valamint Louis D'Esposito, Victoria Alonso és Kevin Feige producerek. A ComicBook.com összefoglalója alapján magyar nyelvű kivonatunkat olvashatjátok a folytatásban a legérdekesebb információkról.

PÓKEMBER: HAZATÉRÉS

01_2.jpg

A hazánkba július 6-án behálózó Pókember reboot erősen jelent volt a Nyílt Ház nevű rendezvényen. A filmben Peter Parker első ízben jelenik meg az Amerika Kapitány: Polgárháborúban tett bemutatkozása után a Marvel Moziverzum berkeiben. A stúdió irodái tele voltak plakátokkal és számos koncepciós munkával, melyek nagy részét John Romita Jr. alkotásai ihlették Andy Park művész bevallása szerint.

A falakon látható tervezeteken Peter egy vészkijáraton keresztül menekül egy fél Pókember maszkkal az arcán, a szekrényéből egy túlságosan bő jelmez lóg ki, közeli képek a csuklóján viselt hálóvetőkről, csata a levegőben Keselyűvel.

Később látható volt néhány rövid videó a vizuális effekteket középpontba helyezve D'Esposito előadásában, amelyekből kiderült, hogy a visszanyert Ultron tech jelentős szerepet fog játszani a filmben – például a kompos jelenetben, ahonnan az előzetes alapján a falmászót végül Tony húzza ki a csávából. Levetítettek két klipet is: Az egyikben Pókember és a Keselyű egy repülőgép tetején esnek egymásnak (szintén láthattunk már ebből képkockákat az egyik ízelítőben), egy hosszabb videóban pedig Peter sietve befut egy sikátorba, ahol lerángatja magáról a ruháit és a Starktól kapott szerkót ölti helyettük magára. Amikor az túl nagy volt rá, csak megnyomta a mellkasán lévő pók logót, amely a testéhez igazította a jelmezt.

Voltak már híresztelések arról, hogy két Rengető szerepelhet a filmben: A Bokeem Wodbine-féle, illetve úgy néz ki, hogy Logan Marshall-Green is hasonló szerepben villog. Egy rövid jelenetben Crossbones a Polgárháborúban látott kesztyűjét viseli a színész valamelyest átalakítva ("rengetősítve"), Donald Glover karaktere mellett, aki egy Ultron botból készített fegyvert tart a kezében.

THOR: RAGNAROK

02_1.jpg

A nagyszerű előzetes debütálása után újabb információkkal gazdagodtunk a produkciót illetően, amelyek a Planet Hulk történetszál lehető leghűbb adaptálásáért felelnek. Thor, Hulk, Loki, Odin, Doctor Strange, a Nagymester, Valkűr, Hela és a többi remek karakter mellett lesz némi szerepe a Korg és Miek nevű lényeknek is, akik a szóban forgó képregényben a zöld óriás ellenségéből szövetségeseivé lettek – ráadásul az sem titok, ki fogja életre kelteni az előbbit.

Korg egy Kronan figura (őket Asgard ismert ellenfeleiként tartják számon), akit maga a fim rendezője, Taika Waititi alakít a filmben. A forgatáson a direktor digitális mozgásrögzítéssel játszotta el, illetve adta hangját a szörnynek. Elmondása alapján Korg fogja bemutatni Thornak Sakaar világát, amiből némi ízelítőt is adott a szerencsés jelenlévőknek a Nyílt Ház keretében. A vihar isten a bebörtönzése után csípős nyelvvel fogadja Jeff Goldblum Nagymesterét, Korg azonban nem javasolja neki ezt a stílust (a vártnál gyengédebb hangon, Waititi új-zélandi akcentusával kiegészítve). Céljuk volt egy igazán szeretetre méltó karaktert alkotni Korg személyében, ám a direktor elismerte, hogy nem könnyű egy kövekből álló valakit ilyenné varázsolni. 

Természetesen Korg és Miek egyaránt CGI segítségével kel életre az adaptációban. Korg méretben és alakban hasonlít a képregényben lévőhöz, de sárga helyett fehér és szürke színű lesz. Van egy botja, amivel keményen tudja ellátni mások baját, ha arra van szükség. Miek egy nagy lárva, ahogy a képregényekben, jelentős újításként mesterséges külső vázzal. Az nem derült ki, hogy őt ki formálja meg.

A Ragnarok kapcsán is ki volt állítva néhány koncepciós alkotás: Thor Hela ellen, Valkűr kosztümben, árnyékokkal a szeme körül, Korg a fegyverével.

FEKETE PÁRDUC

06_1.jpg

A Fekete Párduc forgatása gőzerővel zajlik jelen pillanatban is, ám a már meglévő jelenetekből sikerült összeollózni egy rövid, nem teljesen kész kedvcsinálót a sajtónak. Lényegében semmilyen utómunkálat vagy effekt nem került rájuk egyelőre (magyarán nyers felvételeket láthattak), amik ettől függetlenül fantasztikusan néztek ki.

Lupita Nyong'o Nakia nevű karaktere katonák mögé lopakodik egy dzsungelben. Amikor azok tüzet nyitnak, a Dora Milaje harcos addig és oly módon támadja őket, míg azok nemcsak fegyver nélkül maradnak, de puszta kézzel sem képesek felvenni a harcot. A koreográfiára állítólag egy rossz szót sem lehet mondani, bár ez várható volt a Polgárháborúban látott Párduc jelenetek után. Egy másik klipben az Andy Serkis által alakított Ulysess Klaw egy kaszinóba tér be. A Dora Milaje másik tagja, Okoye (Danai Gurira) közvetíti valakinek az információt, miszerint nyolc emberrel érkezett Klaw.

A lépcsőkön Ulysess Martin Freeman szintén a harmadik Amerika Kapitányban bemutatkozott figurájával, Everett Ross-szal találkozik, aki elejt egy gúnyos megjegyzést Klaw testőrsége kapcsán. A férfi nem veszi komolyan a sértést, csak humorosan visszavág, mert látszólag nagyon szeretne megkapni tőle egy aktatáskát.

A vágás után újabb akció következik: Fekete Párduc egy asztal mögé bújtatva védi Everett-et; fegyverrel a kezében sorozza az ellenséget, hogy gond nélkül elhagyhassák a kaszinót az előbb említett táskával. Egy másik jelenetben két hajó közelít Wakanda vízeséséhez T'Challa királlyá koronázására, melyek egyikét Okoye vezeti. Aranyat visel, míg a többi női harcos élénkpiros ruhát. Egy másik szögből wakandai állampolgárok láthatóak extravagáns színekbe öltözve. T'Challa hivatalosan is uralkodó lett. Az egész felvételt hatalmas kék képernyő veszi körül, valószínűleg jócskán ki lesz még pofozva a környezet. Párduc megkapja királyi köpenyét, majd az őt ünneplő nép felé veszi az irányt.

A HANGYA ÉS DARÁZS

05_1.jpg

A Hangya jövőre érkező folytatását illetően jó néhány tervezet volt látható, amikről Peyton Reed rendező beszélt. A képeken megfigyelhették a látogatók Scott Lang-et mind apró, mind pedig óriás formájában néhány új kiegészítővel, Luis jellegzetes furgonját egy üldözős jelenetben (óriási esőcseppekkel a háttérben), de a falon lógott három koncepció Darázsról is. Az egyik A Hangya stáblistájában látott dizájn, míg a másik kettő Lang szerkóját tükrözte. Színek terén a kék, az arany és a fehér fordult meg.

Néhány jópofa alkotáson egy kutya éppen egy összezsugorított autót rágcsál, Hangya egy hatalmas Coca-Colát tart a kezeiben, a címszereplő páros nagy kígyószerű rovarok elől menekül.

MARVEL KAPITÁNY

04_1.png

A Marvel Studios irodáiban bemutatásra került három koncepciós munka, amiken az Oscar-díjas Brie Larson jelmezestül szerepelt Carol Danvers bőrében. A ruhát mintha egyenesen a képregények lapjairól ragadták volna át, figyelemre méltó különbségként a középen látható csillagot emelték ki, amely jóval világosabb sárga, mint eredetileg, már-már egy pillanat alatt fehérnek tűnhet. A látottakon kvázi egy az egyben visszaköszön a Kelly Sue Deconnick-féle Captain Marvel első számának borítóján viselt szerkó.

Andy Park, a stúdió művésze kihangsúlyozta, hogy ez egy nagyon korai tervezet és nyilvánvalóan át fog esni a végleges formájáig pár módosításon a ruha, illetve Larson sem öltötte egyelőre magára. A címszereplő a képek egyikén egy mechanikus, lila szemű, lézert lövellő ellenséggel harcol a városi utcákon. A Kapitány egy kezét használva blokkolja a támadást.

Ezek az alkotások nem fognak egyhamar (vagy éppenséggel soha) debütálni az interneten, a színésznő első feltűnésére a jövő májusban debütáló Végtelen háborúig kell várni, amin egy darabig dolgozik még a stáb.

BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ

03_1.jpg

A Marvel Filmes Univerzum jövője Thanos kezében van. A gazfickó a kozmoszt átszelve összegyűjti a három fázison át felvezetett, óriási erővel bíró Végtelen Köveket, amiket az Ultron kora stáblistájában beszerzett Végtelen Kesztyűbe helyezve könnyen a világegyetem leghatalmasabb lényévé válhat. Az őrült titánt Josh Brolin viszi vászonra a 2018-ban és 2019-ben érkező kétrészes kalandban.

A Nyílt Ház eseményei során Kevin Feige, a stúdió elnöke valódi lelkesedéssel árulta el, hogy Brolin hihetetlen Thanosként. A csapat jelenleg Skóciában forgatja a grandiózusnak ígérkező alkotást, de a főgonosz jeleneteinek egy része már készen is van. A színész nem fog unatkozni a munkálatok után, ugyanis rögtön siet a Deadpool 2-be, ahol a Cable nevű mutánsként utazgat majd az időben. "Indiana Jones és Han Solo ugyanaz a személy... nem volt probléma. Szerintem Thanos és Cable szintén két roppant különböző karakter." Feige szerint pokolian jó lesz Brolin mindkét szerepben. 

A Marvel elnök megerősítette, miszerint Tom Holland Pókembere nemcsak a harmadik, de a negyedik Bosszúállókban is benne lesz.

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr812435159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása